Coronaprotocol

Zonder fans geen voetbal en zonder fans al helemaal geen volle stadions. Gelukkig zijn de fans weer welkom in de stadions!  De realiteit is echter dat er een aantal richtlijnen gelden om het stadion te kunnen bezoeken. Onderstaande maatregelen zijn van kracht tijdens een stadionbezoek. Deze kunnen gedurende het seizoen wijzigen, afhankelijk van de maatregelen vanuit de overheid. Deze maatregelen zijn te allen tijde leidend.

  • Je dient bij binnenkomst een negatieve testuitslag te overhandigen, een bewijs van vaccinatie of een bewijs van herstel. In alle drie de gevallen is dit aan te tonen middels de CoronaCheck-app in combinatie met een geldig legitimatiebewijs. Andere manieren zijn niet geldig!
  • Mocht jij niet over een smartphone beschikken, is dit bewijs (QR-code) ook aan te vragen bij de GGD en kan deze worden uitgeprint.
  • Bij veel clubs geldt een aangepast tassenbeleid om de doorstroom te bevorderen. Neem daarom alleen tassen mee van A4-formaat of kleiner (30 x 21 x 10 cm). 
  • Volg te allen tijden de instructies van het personeel op.

Bij eventuele geconstateerde besmettingen van bezoekers die aanwezig zijn geweest bij een wedstrijd, dient te worden gewaarborgd dat de lokale GGD een gedegen bron- en contactonderzoek kan uitvoeren. Daarom dient er een goede registratie plaats te vinden van alle aanwezigen bij een wedstrijd. Door het aanschaffen van een ticket en het bezoeken van wedstrijden ga je ermee akkoord dat persoonsgegevens worden geregistreerd en kunnen worden gedeeld met de GGD ten behoeve van een eventueel bron- en contactonderzoek.